Најновије вести

Потребно нам је јединство више него икад

Лепосавић обележио 20.октобар Дан општине

 

Никада није било лако живети на Косова и Метохије, и наши преци опстајали су на овим просторима у тешким временима, па морамо и ми издражати , поштујући њихова дела и чекајући неко боље време зарад наше деце, казао је Зоран Тодић, председник Привременог органа ове општине на пријему за породице палих бораца у рату 1999-е године. Положени су венци на споменике палих бораца у Лепосавићу.
У амфитеару Високе саобраћајне школе Урошевац- Лепосавић уприличен је традиционални пријем за породице страдалих бораца у рату 1999-е године на Косову и Метохији, јер је радницима општине већ четири месеца онемогућен улазак у просторије Скупштине општине, где су се иначе одржавале све активности у општинској сали. Сада је то онемогућено, јер је у општини нови градоначелник Албанац Љуљзим Хетеми, а њиму је пришло и тридесетак Срба који су се на овај начин запослили , а косовска полиција и КФОР сада обезбедјује њихов рад у општинској згради. Скуп је почео одавањем поште свим стардалим борцима за слободу овог краја.Поздрављајући присутне и честитајући им пре свега Дан општине , председник ПО Зоран Тодић , казао је да живимо тешко време и да се боримо са тешким околностима да опстанемо и превазидјемо све оно што оптерећује наш живот овде.
-Уосталом никада и није било лако живети на Косову и Метохији, али и наши преци опстајали су овде, па морамо и ми зарад своје деце. Јер сигуран сам , где год да одемо, ипак нам је најлепше у нашем Лепосавићу, нагласио је Тодић, додајући да зна да је најтеже вама који сте изгубили своје најмилије.
Овом скупу присуствовале су и помоћнице директора Канцеларије за Косово и Метохију Душица Николић и Милена Парлић.
Обраћајући се породицама палих бораца, Душица Николић истакла је да је изузетно тешко време у којем живимо, али морамо остати сложни и јединствени, јер само тако можемо превазићи тешкоће које погадјају како српски народ на Косову и Метохији , тако и Републику Србију, али неповољне су прилике и на глобалном плану у целом свету. Моја порука вама овде је да ће Република Србија наставити да подржава свој народ , како је то одувек чинила, а тако ће остати и у будућности, казала је Николићева.
Породице палих бораца углавном су истицали да им је потребна помоћ у пољопривредној механизацији, како би лакше обрадјивали своја имања, али и посао за младје чланове домаћинстава, који су одлучни да опстану, живе и раде на Косову и Метохији.
Ове године није било других манифестација поводом Дана општине, 20. Октобра, који се обележава као дан ослободјења овог подручја од турских освајача.
Положени су венци и цвеће на споменике старадалим борцима на платоу испред Скупштине општине Лепосавић и на споменик палим борцима у парку испред Основне школе у овом месту. Венце су положиле делегације СО-е Лепосавић, Делегације Канцеларије за КиМ, делегација породица палих бораца и ратних војних ветерана. В.Вукојевић

Подели на: