субота, 18. септембра 2021. | 22:42

Председник Општине Грачаница са америчким амбасадором

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић састао се у Грачаници са амбасадором САД у Приштини Филипом Коснетом, с којим је разговарао о локалним и политичким темама.

 

Поповић је амбасадора Коснета упознао са актуелном ситуацијом у општини. Највише је било речи о општинским развојним плановима, пре свега на урбанизацији Грачанице, могућностима економског развоја и безбедносној ситуацији, преноси РТВ Грачаница.

Поповић је амбасадору Коснету пренео да је циљ актуелне општинске власти да Грачаницу претвори у место које је добро и лепо за живот, урбанизовани административни центар са свим неопходним садржајима за живот у 21. веку.

Како је истакао, општина Грачаница је у сталној комуникацији са грађанима и на тај начин покушава да решава и њихове социјалне и друге проблеме.

Говорећи о економском развоју, председник Поповић је америчком амбасадору рекао да је Општина посвећена побољшању привредног амбијента, привлачењу и стварању услова за инвеститоре, пре свега кроз сређивање инфраструктуре.

Поповић и Коснет разговарали су и о актуелној безбедносној ситуацији. Поповић је рекао да је тренутна ситауција мирна, али да су мештани забринути због, у последње време, учесталих крађа и неоткривања починилаца.

Амбасадор САД на Косову Филип Коснет је након разговора оценио да је сусрет био конструктиван.

Ово је друга посета америчког амбасадора Грачаници. Крајем марта састао се и разговарао са српским представницима.

Подели на: