Најновије вести

Председник Вучић одговорио на Куртијеве и Свечљине оптужбе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти оптужио његовог сина Данила да је, наводно, био умешан у догађаје у месту Бањска на северу КиМ 24. септембра, истичући да је “једини терориста на Косову Аљбин Курти, који убија и терорише српски народ”.

 

 

Председник Александар Вучић је реаговао на оптужбе министра полиције привремених приштинских институција Џељаља Свечље на рачун његовог сина Данила.

”Вечерас је Курти оптужио моју породицу, мог првенца Данила, ни он сам не зна како је до тога дошао, да је некако учествовао у, како каже, терористичком нападу у Бањској. Прва одлика кукавица коју сваки човек примети је кад неко напада туђе породице, децу, јер му се они увек чине као најлакше мете. Данило, наравно, нема никакве везе ни са чим, осим што воли Србију и Косово и Метохију као њен део, у складу са Повељом УН”, написао је Вучић на Инстаграм налогу будућностсрбијеав.

Председник Србије је подсетио да су раније тзв. косовске безбедносне снаге зауставиле његовог сина Данила и тражиле му да скине мајицу.

“Покушао си Курти и дугим цевима мајицу да му скинеш, ниси успео. Ћерку си ми вређао, онако, јуначки и мушки како само ти умеш. Терориста на Косову си само ти, јер убијаш и тероришеш српски народ, а за Данила не брини, храбар је младић, никада и ни по чему теби сличан”, додао је Вучић.

Свечља је раније данас на свом налогу на Фејсбуку објавио, како је навео, ”нове доказе о повезаности Србије са догађајима у Бањској”, и то тако што је довео у везу Данила Вучића са нападима.

Са нападом га повезују преко човека који је, наводно, био у Бањској иако за то не дају доказе.

 

Подели на: