Најновије вести

Представа “Жене из Троје” одушевила публику у Звечану

Представа “Жене из Троје”, Народног позоришта Приштина са седиштем у Грачаници, према Еврипидовом тексту у режији Небојше Брадића, изведена је синоћ у Дому културе Трепча у Звечану.

 

Након премијерног приказивања у Грачаници у оквиру Видовданских свечаности , представа “Жене из Троје” одушевила је публику и у Звечану. Радња ове драме базира се на последицама једног, по речима редитеља Небојше Брадића, непотребног рата, који може да се догоди свуда И у сваком времену.

“Јаи грам Андромаху, жену Хекторову, који је највећи тројански јунак, ја сам жена једног јунака.Ја сам, такође, и мајка и неко ко покушава да заштити своје дете од свих зала које намеће рат. Мислим да ће публика волети да гледа ову представу, без обзира што је античка трагедија у питању”, каже Милена Јакшић, глумица Народног позоришта Приштина.

“ То јесте антички комад,трагедија, али она је веома свима нама данас блиска, јер говори о једном бесмислу рата. Мислим да сама идеја и поставка нашег редитеља Небојше Брадића је била врло тачна, темељна, ми смо уживали у процесу и раду са њим”, истакла је Тамара Томановић, глумица Народног позоришта Приштина.

Представа “Жене из Троје” рађена је у копродукцији са НМародним позориштем Тимочке крајине “Зоран Радмиловић” из Зајечара.

“ Оно што је мени важно јесте да смо направили једну антиратну представу и свему што рат носи и јако ми је драго што је дошло до сарадње између Народног позоришта Приштина и нашег позоришта у Зајечару, тако да је било велико задовољство радити ову представу”, навео је Милош Танасковић, глумац Народног позоришта Тимочке крајине “Зоран Радмиловић”.

Након премијерног играња на Косову и Метохији, представу “Жене из Троје” убрзо ће имати прилике да види публика широм Србије.

Подели на: