Најновије вести

Премијер Норвешке разочаран одлуком Приштине

Премијер Норвешке Јонас Гар Стере изразио је разочарање што привремене власти на КиМ нису дозволиле да се српски избори 3. априла организују на исти начин као претходни избори.

 

Јонас Гар Стере је подржао наставак дијалога између Београда и Приштине уз посредовање ЕУ, саопштено је на сајту норвешке владе.

Како се наводи у саопштењу, Стере је на састанку са премијером приштинских институција Аљбином Куртијем у Ослу данас нагласио важност дијалога Београда и Приштине и навео да постојећи споразуми морају да се примењују, као и да обе стране морају да се уздрже од радњи које умањују поверење међу њима.

“Зато сам искористио прилику током нашег састанка да изразим своје разочарање што Косово није дозволило да се српски избори 3. априла организују на исти начин као претходни избори”, рекао је норвешки премијер.

Он је још нагласио да се да стабилност на Западном Балкану не може “узети здраво за готово” и упозорио да би “нерешена питања из деведесетих могла поново да запале регион”, наводи се у саопштењу норвешке владе.

Подели на: