Најновије вести

Премијера представе на Фејсбук страници

АП ”Јанићије Поповић” из Грачанице изненадило своје гледаоце

 

 Деца, глумци Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ Дома културе “Грачаница” за своје вршњаке који не могу да иду у позориште извели су премијеру представе “Игра”. Публика ове мале позоришне дружине је, због епидемије коронавируса, први пут била код својих кућа и пратила представу преко Фејсбук странице Дома културе. Представа „Игра“ по мотивима истоименог текста Александра Давидескуа, у адаптацији и режији Бошка Бошкова може се одгледати и на јутјуб каналу ове установе културе.

Радња представе „Игра“ одвија се на малој фарми где живе мачка Цица, мишић Мишко, мачори Шицко и Мицко, врана и чопор паса. Фарма има велики проблем са неваљалим, лењим и безобразним мачорима Шицком и Мицком, који се стално свађају са осталим животињама и праве проблеме. Остали јунаци представе покушавају да уз помоћ публике казне и упристоје неваљале мачоре.

-Ова представа као и многе друге има у основи борбу између добра и зла. Свако од нас зна да међу људима није увек све у најбољем реду, а да ли знате како је у свету животиња мачака, мишева, паса, птица? Одговор је једноставан, исто као и међу људима. И међу животињама има и оних добрих и оних злих. Жеља аутора и актера представе је да се у времену њеног трајања публика забави и ужива у свему ономе што један позоришни чин може да пружи, речи су редитеља Бошка Бошкова.

Улоге: Маца Цица – Теодора Поповић; Мишић Мишко – Хелена Поповић;  Мачак Шицко – Алекса Симић;  Мачак Мицко – Немања Ђекић; Врана – Симонида Ракочевић; Чопор паса – Јована Недељковић, Анђела Димитријевић, Алекса Симић, Тања Ђорђевић, Јована Ђорђевић.

Из Дома културе и напомена да у складу са препорукама надлежних институција сви програми Дома културе “Грачаница” биће реализовани без присуства публике. Све културне садржаје заинтересовани ће моћи да прате уживо преко Фејсбук странице Дома културе, а касније и преко јутјуб канала.

    М.Ч.

 

Подели на: