Најновије вести

Премијера представе „Улога моје породице у светској револуцији“ у Грачаници

Премијера представе „Улога моје породице у светској револуцији“ по тексту Боре Ћосића, у режији Ивана Вуковића, а копродукцији Народног позоришта Приштина и Крушевачког позоришта одржаће се вечерас у Дому културе “Грачаница” са почетком у 19 часова.

 

“Не умем да се одредим да ли је Бора Ћосић мој омиљени циник или мој омиљени песник који пише прозу. Парадокс. Нешто се у свету помери са свог места, и цео механизам се упали и зашкрипи да врати ствар на место или просто швати да је то шраф вишка и настави даље. Као да шрафа није ни било. И тако Бора Ћосић скупља те одбачене шрафове и прави нешто, неку машину непознате сврхе и саставља је по сећању. Иако пре никада није постојала. Поправља је по звуку. Не шкрипи како треба. Никада је неће завршити јер на њој увек постоји нешто за поправити. „Улога моје породице у светској револуцији“ има у себи инспирације за безброј представа. Ова представа је наша, данас. Радоваћу се свакој следећој коју будем гледао јер ћу знати колико су уживали сви док су је радили и како су Борине речи дрмале прашину, по ћошковима позоришта где је мислила да је безбедна. Наша мала сиромашна кухиња и туђи велики гладни свет наш напољу. Како утолити глад, а не бити поједен? Како? Премећемо се. Ето тако” , каже редитељ Иван Вуковић.

У представи играју: Бојан Вељовић, Никола Ракић, Биљана Николић, Марија Гашић, Небојша Вранић, Јелена Орловић, Александра Цуцић, Милена Јакшић.

Део прихода од улазница биће уплаћен за лечење шестогодишње Магдалене Недељковић из Косовске Митровице.

Подели на: