Најновије вести

Пријем Косова у Интерпол: Кршење међународног права

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић разговарала је данас са амбасадором Словачке Републике Дагмар Репчековом о наставку сарадње две земље у области унутрашњих послова, као и о аргументима Србије против поновног разматрања захтева такозваног Косова за чланство у Интерполу.

 

Поповић Ивковић је на састанку истакла да Србија изузетно цени принципијелни став Словачке о непризнавању такозваног Косова.

Она је нагласила да би евентуални пријем такозваног Косова у Интерпол довео до политизације ове професионалне полицијске организације и да би представљао најгрубље кршење међународног права, пре свега Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација, као и правила самог Интерпола.

Репчекова је на састанку истакла да Словачка уважава аргументе Републике Србије.

Поповић Ивковић се такође захвалила Репчековој на ангажовању словачких полицијских службеника, у оквиру пројекта “Специјална мера 2”, који помажу српској полицији у сузбијању ирегуларних миграција на граници према Бугарској и Северној Македонији.

Она је уручила Репчековој захвалницу Министарству унутрашњих послова Словачке Републике, истакавши да сарадњу два министарства у наредном периоду треба интезивирати.

Подели на: