Најновије вести

Приштина никаквим законом неће успети да сакрије истину

Најава увођења вербалног деликта на Косову и Метохији у 21. веку је цинична игра ратних злочинаца и терориста, који се листом налазе у привременим институцијама у Приштини, истиче директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

 

Марко Ђурић указује да је очигледна жеља злочинаца у Приштини да оним Србима на КиМ које нису побили или протерали, и који немају намеру да оду са својих огњишта, укину једну од последњих преосталих слобода – слободу говора.”Желели би тако да Србе претворе у неме посматраче почињених злочина и кршења свих норми домаћег и међународног права, које спроводе већ 20 година”, навео је директор Канцеларије за КиМ.

Предлажући закон за који и сами отворено кажу да је уперен против српске политичке опције на КиМ и легитимних политичких представника српског народа, терористи из Приштине желе да забране негирање нечега што није утврђено ни у једној пресуди домаћих, међународних, нити паралелних привремених приштинских правосудних институција, каже Ђурић.

“Никаквим законом неће успети да сакрију истину, нити да се оперу од стравичних злочина који су на КиМ починили, и над припадницима српског народа, али и сопственим сународницима. Заборављају да ратни злочин не застарева”, закључио је Ђурић.

Подели на: