Најновије вести

Приштина уклонила билборд са ликом Вучића, Ђоковића, Путина

Двојица министара привремених институција у Приштини Џељаљ Свечља и Ељберт Краснићи надзирали су уклањање билборда са фотографијама почасних грађана Звечана међу којима су Александар Вучић, Новак Ђоковић, Владимир Путин.

 

 

Џељаљ Свечља је снимак уклањања билборда објавио на Фејсбуку и том приликом рекао да ће “једини симбол Србије на КиМ бити њена амбасада у Приштини.”

“У Звечану су уклоњени нелегални билборди са симболима и сликама диктатора и агресора, који су неприхватљиви за Косово“, навео је Свечља у објави на Фејсбуку.

Како је истакао, власти у Приштини су јасно дефинисане због својих “демократских вредности и евроатлантске оријентације, док као институције остају посвећене “закону и реду и примени уставности у сваком делу земље“.

Свечља је почасне грађане Звечана назвао “фашистима и агресорима” истакавши међу њима Владимира Путина. Додао је да за такве билборде и слике у “држави” нема места.

На билборду који се налазио на магистралном путу Митровица – Лепосавић, налазили су се почасни грађани општине Звечан.

Поред Вучића и Путина, на билборду су приказани и најбољи тенисер света Новак Ђоковић, српски амбасадор у САД Марко Ђурић, хуманитарац Милорад Арлов, академик Зоран Кривокапић и политичар Југослав Костић.

Подели на: