Најновије вести

Приштински медији: Гренел доласком прекршио закон

Својом посетом Приштини и административном прелазу Мердаре изасланик бившег председника САД Доналда Трампа за дијалог Ричард Гренел можда је прекршио Логанову уредбу којом се брани неовлашћеним америчким држављанима да интервенишу или преговарају са страним владама које имају било какав спор са САД, пише амерички портал Квирти, а преноси Коха.

 

 

Трамп је у четвртак објавио да је његов лични изасланик, који се бави спољном политиком, обишао административни прелаз како би учествовао у дијалогу.

Он је на прелазу одржао конференцију за новинаре на којој је казао да је као цивил дошао, међутим, лист наводи да се та његова тврдња не поклапа са поруком председника Албаније Илира Мете коју је поделио после њиховог састанка и где је рекао да му је “задовољство” да разговара са Гренелом о “даљем јачању односа и сарадње између Албаније и САД”.

То је изазвало реакције корисника друштвене мреже Твитер који су навели да би Гренел требало да буде ухапшен због кршења Логанове уредбе, док су неки оценили да “Трамп води владу из сенке” или да би Гренела на повратку у САД требало да сачека ФБИ.

Са друге стране, сам Гренел је наводе да крши “Логанову уредбу” назвао бесмислицом и оптужио критичаре за узнемиравање.

Подели на: