Најновије вести

Приведен младић у Зубином Потоку због мајице са мотивима српских манастира

Косовска полиција привела је Стефана С. због мајице са мотивима српских манастира и поруком са мотивима цара Душана, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

 

 

Канцеларија за КиМ саопштава да је Куртијева полиција зауставила Стефана С. (27) на путу из Зубиног Потока ка селу Дријен где живи, привела га и држала га више од два сата у полицијској станици, запретивши му пријавом због, како су рекли, “вређања по националној основи”.

У саопштењу се истиче да најновије привођење младог Србина показује да једина политика коју спроводе приштинске власти јесте политика системског урушавања основних права и слобода српског народа у Покрајини са коначним циљем да они застрашивањем и свакодневним терором заувек буду протерани са својих вековних огњишта.

“Док Куртијева специјална полиција пуца у Србе, српску децу, пребија српску омладину, за шта нико не одговара, дотле се Срби приводе и застрашују због мајице?”, наводи Канцеларија и наглашава да је то реалност у којој Срби на северу КиМ живе, а од које главу окреће комплетна међународна заједница.

Указује се да светска јавност и представници међународних организација морају да разумеју апсурдну чињеницу да се Срби на КиМ хапсе произвољно без икаквог и права и основа – због објављивања садржаја на друштвеним мрежама, а сада и због гардеробе коју носе.

“Уколико је заиста међународној заједници стало до успостављања мира на овим просторима, на чему Београд упорно инсистира, онда неко мора конкретним деловањем обуздати Куртијева настојања да етнички очисти КиМ од Срба, а задржи само своје истомишљенике и потчињене”, наведено је у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Српска листа: Курти има намеру да одреди шта ће Срби облачити када изађу из својих кућа
Диктаторски режим Аљбина Куртија, након што Србима укида свако људско право, наставља да измишља нове разлоге за малтретирање Срба, саопштила је Српска листа.

Сада су, како се наводи, установили и “специјалну полицијску јединицу за облачење”, која има намеру да одреди шта ће Срби облачити када излазе из својих кућа.

Док се широм Косова и Метохије налазе билборди на којима се величају они којима се суди у Хагу због ратних злочина, мајица са мотивима српских манастира на грудима младића из Дријена се третира као провокација на етничкој основи, нагласила је Српска листа.

Подели на: