Најновије вести

Признања из света Милици Јефтимијевић Лилић

Књижевне награде и признања време короне

Будући да последњих годину дана готово да нема отворених културних програма ни путовања, уметници се најчешће окупљају у виртуелним програмима и настоје да одрже контунуитет у размени културних добара. Дан жена је стога протекао у таквом окупљању јер је корона поново узела маха и све је више оболелих код нас и у свету.
Угледна српска песникиња Милица Јефтимијевић Лилић, која је аутор више десетина књига и са завидном међународном књижевном репутацијом, је на Институту за европске студије Рома и истраживања злочина против човечности и међународног права у Београду, промовисана у Почасног доктора литературе, Доцтор хонорис цауса / Хонорарy Доцторате Ин Литературе.
Истог дана на он-лајн интернационалном Фестивалу „Будућност припада женама“, Фондације Мунир Мезијед из Букурешта, Милици Лилић је додељена награда са именом Фондације за изузетне успехе на плану литерауре.
Из Истанбула, где су објављене две књиге њених песама на турском језику, стигла јој је награда „Галата ишиги“ 2020/ „Светлост Галате“за 2020. годину.
Милица Јефтимијевић Лилић је заменик директора он-лајн магазина Балкан ин, специјални саветник за културу Интернационалног Концила за демократију и право (ИЦДЈ) при Унеско-у са седиштем у Риму, члан Фондације интернационалних писаца Индије Wритерс Интернатионал Фондатион оф Индиа.   С.Ђукић

 

Подели на: