Најновије вести

Пројекција филма Делиријум Тременс

Отворен седамнаести Фестивал домаћег филма у Лепосавићу

Публика има прилику да одмах након премијера погледа најновија домаћа остварења. Гостујући у Лепосавићу, глумац Тихомир Станић, отварајући Фестивал, казао је да му је драго што је на Косову и Метохији, похвалио је организацију Фестивала и посећеност, истакавши да се овде лепо осећа, а то је резултат дугогодишњег пријатељства са домаћинима из Центра за културу ”Сава Дечанаћ’ у Лепосавићу.
Лепосавић, 2. Новембра- На програму фестивала је пет најновијих филмова домаће кинематографије, а прве вечери приказан је филм Делиријум Тременс. У Центру за културу ”Сава Дечанаћ’ у Лепосавићу публика је имала прилику и да поздрави познатог глумца Тихомира Станића и продуценткињу Марију Берету.
Свечано, Фестивал је отворио глумац Тихомир Станић, речима да му је драго што је код својих дугогодишњих пријатеља у Лепосавићу, на Косову и Метохији.”И овдашња публика на овом Фестивалу у прилици је да погледа наше најновије филмове у биоскопској атмосфери и драго му је што видим велики број младих људи овде”, казао је Станић. Публику у великој сали Центра за културу поздравила је и продуценткиња Мариија Берета, похвалила је гостопримство домаћина, казавши да је први пут овде и да је презадовољна целом организацијом.
Фестивал домаћег филма, годинама се одржава у Лепосавићу, а покровитељ ове манифестације је Министарство културе Републике Србије.
Прве вечери, након отварања, приказан је филм Делиријум Тременс у режији Горана Марковића. Улоге тумаче Тихомир Станић, Горица Поповић, Анита Манчић,Драган Петровић, Игор Ђорђевић, Решит Береда, Милица Зарић, Нада Шаргин, Светозар Цветковић, Миодраг Крстовић и Маша Дакић.
Иако има елемената комедије,” Делиријум тременс”, пре свега је друштвено ангажована и врло озбиљна драма. Почевши као комедија, постепено се претвара у психолошко и емотивно путовање, како главних јунака, тако и нас самих. Оригиналан и вешто режиран , ,,Делиријум тременс” је филм који се бави великим животним и универзалним темама.
Радња филма прати чувеног и признатог глумца Дагија.Овај прослављени уметник, један је од оних, који ради ,,пуном паром”, играјући свакодневно у позоришним представама, паралелно снимајући филмове, серије и разне друге пројекте. За разлику од успеха на пословном плану , на оном приватном не иде му баш све од руке.
И тако сликајући живот, како то обично бива, поруку препозна публика на крају филма.
Фестивал домаћег филма у Лепосавићу траје до петог новембра. На програму су још филмови ”Режи”, ”Шавови”, ”Ајвар” и ”Екипа”.

В.Вукојевић

Подели на: