Пројекција пет најновијих остварења

Осамнаести фестивал домаћег филма 2020 у Лепосавићу

 

Поред пројекција домаћих филмова, биће уприличена и промоција књиге ”Бунт деце социјализма”, аутора Душана Весића
Лепосавић, 3. Новембра- Фестивал се отвара 7 . новембра, а на програму је филм Отац. Другог дана фестивала предвидјена је пројекција филма”Мој јутарњи смех”, а филм ”Асиметрија ” на програму је трећег дана фестивала.
Предпоследњег дана трајања фестивала биће приказан филм ”А.С 25”, а фестивал ће затворити филм ”Груди”.
Шодно ситуацији у којој се налазимо све пројекције биће одржане уз поштовање свих мера предострожности у сали од 400 места, где једној пројекцији може присуствовати до 90 гледалаца, а улаз је бесплатан.
Организатор фестивала, који је постао традиционалан, јер се организује осамнаести пут за редом је Центар за културу” Сава Дечанаћ’ у Лепосавићу, а покровитељ фестивала је Министарство културе Владе Републике Србије.
Програм фестива обогатиће и промоција књиге ”Бунт деце социјализма”, аутора Душана Весића. Књигом ”Бунт деце социјализма” о првој генерацији бендова новог таласа Душан Весић заокружује трилогију о најважнијим моментима југословенске рок културе. Ово је прва системска детаљна прича о новом периоду , неумољива хроника писана крактеристичним Весићевим стилом , који Бранимир Штулић пореди са борхесовским , уз обије занимљивих и мање познатих података. Аутор је овде присутан у двострукој улози , он је у исто време непосредни посматрач који је из близине пратио нови талас током његовог настанка , врхунца и гашења , а уједно и пажљиви и одмерени хроничар који с временске , али не и емотивне дистанце дочарава , оживљава и приближава културну епоху прецизно и живописно. Онима , који то време не памте ова књига ће у неколико потеза пера приказати зашто се о том периоду говори и невереоватних четрдесет година касније. Нови талас, ово је прича о том новом таласу, а као да је јуче било!
В.Вукојевић

Подели на: