Најновије вести

Пројекти за пречишћавање вода

Општина Грачаница

 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић, директор општинског одељења јавних служби Владица Трајковић, председавајући СО Грачаница Грачаница Љубиша Караџић и председник Привременог органа општине Приштина Љубинко Караџић обишли су радове на санацији речног корита у Лапљем Селу. Поповић је том приликом најавио додатне пројекте на пречишћавању отпадних вода.
Поповић је поновио да је општина Грачаница посвећна решавању проблема реке Грачанке посебно у Лапљем Селу где се због изливања отпадних вода из оближње Ајвалије годинама шири несносан смрад. У циљу решавања проблема Поповић каже да је у току тендерска процедура за изградњу лагуна.
-Планира се изградња лагуна на општинској парцели на локацији између Ајвалије и реке Грачанке. Овом изградњом решићемо донекле проблем јер ће то бити природно пречишћавање отпадних вода из Ајвалије. Разумем мештане, али општина чини све што је у њеном домену и у њеној надлежности да помогне у решавању ових проблема. Свакодневно смо у контакту са осталим релевантним министарствима и органима. Очекујем њихову помоћ и подршку у овом проблему, казао је Поповић.
Финансијску помоћ у изградњи лагуна за пречишћавање отпадних вода општини Грачаница пружило је Министарство локалне самоуправе којим руководи министар Горан Ракић. Ово министарство такође је финансијски подржало и пројекат санације речног корита у самој Грачаници.
Пројекат уређења речног корита у Лапљем Селу финансирају општина Грачаница и Министарство за регионални развој. Радови су у току, и очекује се да буду завршени за 60 радних дана.
Поред чишћења реке ради се и на припремању подлоге за бетонирање речног корита у дужини од 200 метара у близини Средњошколског центра у Лапљем Селу.

М.Ч.

Подели на: