Најновије вести

Просветни радници на барикадама држе онлајн наставу

Настава у школама на северу Косова, након седмодневног прекида због погоршане безбедносне ситуације, настављена је у понедељак, али се за средњошколце она одвија онлајн, коју професори држе са барикада на којима се налазе.

 

 

Према речима директорке Медицинске школе у Северној Митровици Марине Бишевац многи средњошколци иду у школу ван места у којима живе и нису у могућности да похађају наставу у учионицама.

“Као што је познато већ 12-ти дан наши ученици нису у могућности да дођу до својих учионица. Као просветни радници, да би смо заштитили једно од основних људских права, које је дефинисано Конвенцијом о заштити људских права, а то је право на образовање, одлучили смо да у овим ванредним околностима организујемо онлајн наставу”, рекла је Бишевац за Косово онлајн.

Са друге стране она је истакла да просветни радници и на барикадама дају свој допринос очувању људских права.

“Као што видите, ми јесмо просветни радници, али пре свега смо мајке, жене, родитељи који дижу свој глас и на овај начин желе да дају свој допринос у борби за очување људских права које су регулисана међународном декларацијом о људским правима, а то је право на живот у својој земљи, право на сигурност, право на миран сан и право на сигурност кретања. Све ово радимо у жељи да останемо и опстанемо на нашим вековним огњиштима сви заједно”, поручила је Бишевац.

Подели на: