среда, 08. фебруара 2023. | 06:00
Најновије вести

Прва од укупно седам премијера у овој години

Конференција за медије уочи представе “Рибарске свађе”

 

 

У Дому културе у Грачаници премијерно ће бити изведена представа Народног позоришта из Приштине-Грачанице(НПП) „Рибарске свађе“ у режији Милана Караџића. Пред премијеру у грачаничком Дома културе одржана је конференција за медије.
Редитељ поменуте представе Милан Караџић оћекује да ће се ова представа играти дуго и често, јер је и предходна представа коју је радио са Приштинским позориштем ”Женидба” једна од најигранијих и најгледанијих у протекле две године.
-Овде се ради о великом писцу Карлу Голдонију, а исто тако и о једној комедији која се свуда по свету игра, а нарочито у Француској, Италији, Хрватској, на приморју, рекао је редитељ Милан Караџић и додао да је радњу приче прилагодио шездесетим годинама прошлог века, и да је превод са сплитског пребацио на црногорско наречје.
Глумица Аника Грујић истиче одличну сарадњу са редитељем Миланом Караџићем и са гостујућим глумцима. Она је уочи премијере уверена да имају одличну представу.
Директор Приштинског позоришта Предраг Радоњић рекао је да је ово прва од укупно седам премијера колико ово позориште планира да изведе у овој години.
-Почињемо са ”Рибарским свађама”, а већ деветог фебруара играћемо ”Антигону” по Софоклу у режији Ненада Тодоровића. Представа ”Плацебо”Александра Југовића у режији Исидоре Гонцић игаће се 24. фебруара, а након тога представа коју радимо у копродукцији са Српским народним позориштем из Новог Сада и нишким Народним позориштем ”Деобе” Добрице Ћосића у режији Југа Радивојевића. До краја пролећног дела сезоне очекује нас и представа ”Улога моје породице у светској револуцији” у копродукцији са позориштем из Крушевца коју режира Игор Вуковић и Стеријини ”’Ајдуци ” у режији Анђелке Николић, коју радимо у копродукцији са Стеријиним позорјем, истако је Радоњић.
Пред грачаничком публиком вечерас ће у представи „Рибарске свађе“ играти: Небојша Ђорђевић, Аника Грујић, Срна Ђенадић, Александар Петковић, Бојан Стојчетовић, Александра Цуцић, Јелена Орловић, Оливера Баћић, Немања Оливерић, Урош Јовчић, Бранко Бабовић и Иванка Симић.

М.Ч.

Подели на: