Најновије вести

Први глас Ибарске долине

Музичка манифестација Акорди Лешка

 

Лепосавић, 21. Јула- У Лешку, урбаном насељу општине Лепосавић, на крајњем северу Косова и Метохије , 22. Јула одржава се музичка манифестација Акорди Лешка. Ово је једна од најстаријих културних манифестација, чије трајање се одржава више од пола века.
– Први Акорди Лешка одржани су давне 1967. године и ево трају на истом месту педесет пет година, што потврдјује квалитет и значај промовисања изворне народне песме , која траје у народу кроз генерације, каже Бранко Ковачевић, директор Центра за културу ”Сава Дечанаћ’ у Лепосавићу, који је и главни организатор овог музичког догадјаја.
Акорди Лешка окупљају певаче изворне народне музике дуж целог тока реке Ибар, па тако носи и назив Први глас Ибарске долине. По два учесника наступају из свих седам општина које леже на реци Ибар од Рожаја у Црној Гори, преко Тутина, Косовске Митровице, Звечана , Лепосавића, Рашке до Краљева у центарлној Србији.
Овогодишњи гости су естарадна уметница Снежаана Дјуришић и млади певачи Гранд продукције Слоба Дјурковић и Милан Митровић. Покровитељ овог догадјаја је Привремени орган Скупштине општине Лепосавић, а организатор Центар за културу ”Сава Дечанаћ’. Велики број спонзора традиционално подржава овај велики концерт на отвореном, а медју њиам су Комерцијална банка, Лола ФОТ Лешак, као и бројни трговински и угоститељски објекти.
За победнике и ове године обезбедјене су вредне новчане и робне награде, а публика ће уживати на отвореном , на терену Основне школе ”Стана Бачанин ” у Лешку. Несумљиво, да ће овај музички догадјај , привући бројну публику, која је жељна дружења уз добру песму након што је донекла попустила опасност од вируса КОВИД 19 и пошто су дозвољена окупљања. В. Вукојевић

Подели на: