Најновије вести

Публика у Звечану уживала

Представа “Сирано”, рађена по тексту Игора Бојовића, а у режији Ненада Тодоровића, у продукцији Народног позоришта у Приштини (са седиштем у Грачаници), је изведена данас у Дому културе “Трепча” у Звечану.

 

У овој представи, рађеној по мотивима чувеног дела, храбар и носат командант мускетара Сирано, вешт са мачем као и са стиховима, иако ружан, осваја најлепшу девојку у краљевству, принцезу Роксану.

„Представа је урађена тако да могу и деца и родитељи да уживају. Задовољни смо како је представа примљена од стране публике и у Грачаници и Зубином Потоку и Звечану“, рекао је Александар Глигорић, који је глумио Сирана, и изразио наду да ће представа гостовати још који пут пред публиком на Косову и Метохији.

Према речима глумице Тамаре Томановић, Сирано је весела, раздрагана представа у којој уживају и публика и глумци.

„Представа носи једну поруку да је битна лепота душе, знање и унутрашња лепота. Мислим да су деца у Звечану уживала и разумела представу“, рекла је глумица.

Глумци су одлично одрадили свој посао на свеопште одушевљење публике.

Овај комад Народног позоришта Приштина већ је имао премијеру у Грачаници и Зубином Потоку, а у уторак и публика у Лепосавићу моћи ће да ужива у представи.

Подели на: