Најновије вести

Путујући биоскоп у Ранилугу, Зубином Потоку, Звечану, Осојану и Гораждевцу

Дом културе ,,Грачаница“ организује још једну турнеју Путујућег биоскопа у местима широм Косова и Метохије.

 

Од најизолованијих метохијских средина до севера Косова и Метохије публика ће на великом платну имати прилику да погледа домаћи филм ,,Нечиста крв: Грех предака“, редитеља Милутина Петровића.

Филм прати причу о Хаџи Трифуну (Драган Бјелогрлић), угледном српском трговцу, који покушава да очува мир са турским властима, али и одржи свој углед и утицај у Врању, важној турској варошици у близини границе са ослобођеном Србијом. Док Трифун припрема два сина да га наследе на позицији вође међу српским народом, муке му стварају не само моћни турски бегови него и сама његова породица. Трифун доноси низ тешких одлука које ће касније утицати на његове потомке, јунаке из романа “Нечиста крв”.

Циљ путујућег биоскопа је да се публици широм Косова и Метохије прикажу најновија филмска остварења како из стране, тако и из домаће кинематографије. Услови приказивања су различити од школских сала, помоћних објеката, до просторија које користе домови цултуре, наводи се у саопштењу.

Реализација путујућег биоскопа остварује се под покровитељством Министарства културе и информисања Владе Републике Србије, уз сарадњу Општине Грачаница.

Распоред пројекција: Ранилуг 20. 10. 2021. у 17:00, Зубин Поток 21. 10. 2021. у 17:00, Звечан 21. 10. 2021. у 17:00, Осојане 22. 10. 2021. у 17:30, Гораждевац 22. 10. 2021. у 17:30.

Пројекције се организују уз поштовање препоручених епидемиолошких мера, додаје се у саопштењу.

Подели на: