Најновије вести

Радојевић: Масовни излазак Срба на КиМ подстицај за ЗСО

Кандидат Српске листе за градоначелника у северном делу Косовске Митровице, Милан Радојевић, рекао је данас да ће масовни излазак Срба на локалним изборима на Косову и Метохији пружити легитимитет преговарачком тиму и председнику Србије да се изборе са оснивањем Заједнице српских општина (ЗСО).

 

Радојевић, који је победио у тој општини, поручио је да се доводи у питање учешће Срба у косовским институцијама, ако не буде напретка у преговорима о ЗСО.

У супротном, додао је Радојевић, Срби су само ту да би међународна заједница показала како је Косово мултиетничка држава.

Радојевић је навео да су уз све инциденте за време једномесечне кампање огромна излазност и резултати локалних избора на задовољавајућем нивоу.

Радојевић је истакао да је било јако тешко фокусирати се на изборе када је 20. септембра дошло до упада специјалних јединица на север Косова, а већ 13. октобра још један напад у коме је рањен Срећко Софронијевић.

“Сарадња са централном институцијом у Приштини, да будем искрен, малтене и не постоји. Њихове акције су показале какве су њихове намере према Србима на КиМ”, рекао је Радојевић.

Он је рекао да је ситуација у северном делу Косовске Митровице данас мирна, стабилна, али да постоји зебња грађана због ишчекивања нових потеза власти из Приштине.

“(Аљбин) Курти је изгубио на овим локалним изборима, није освојио ниједну општину. То је тежак ударац за њега и његову странку, што се по некој сталној пракси осликава ударцем на Србе”, навео је Радојевић.

 

Подели на: