Најновије вести

Радојевић уручио медицинску опрему и три санитетска возила КБЦ-у Косовска Митровица

Кандидат за градоначелника на предстојећим локалним изборима Милан Радојевић је заједно са потпредседником Српске листе Игором Симићем и кандидатом за одборника Александром Спирићем обишао Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици, где је разговарао са запосленима и том приликом уручио донацију од 3 санитетска возила.

 

Клиничко-болничком центру је уручена и медицинска опрема у виду ЕКГ апарата, операционих столова, апарата за патохистологију и трансфузију.

Радојевић се лекарима и здравственим радницима али и целокупном руководству ове здравствене установе захвалио на огромном труду, залагању и несебичној жртви, коју су пружили и коју пружају током борбе против Ковида 19.

“Ово није први пут да наши здравствени радници деле добро и зло са својим народом, што је био случај и претходних година. Зато је наша обавеза и дужност да константно улажемо у наш здравствени систем и његов развој. Сама чињеница, да увој установи ради више од 1.500 радника, довољан је показатељ колико наша држава брине о здравственим установама али и о нашем народу на овим просторима. Задовољство ми је да кажем да смо пре извесног времена из општинског буџета обезбедили и уручили медицинску опрему, која ће помоћи у бољој дијагностици и лечењу пацијената у КБЦ-у” рекао је Радојевић.

Актуелни градоначелник и кандидат на предстојећим локалним изборима каже да је у току и израда плана третмана инфективно-медицинског отпада, који би обухватио четири општине на северу Косова али и сам КБЦ.

“Планом буџета смо и за наредну годину предвидели средства која ћемо заједно са руководством, реализовати у току наредне године. Желим да кажем да је у току и израда плана третмана инфективно-медицинског отпада, који би обухватио четири општине на северу Косова али и сам КБЦ. Прелиминарне разговоре смо већ обавили, тако да се надам да ће пројекат бити реализован на обострано задовољство у току наредних месеци” наводи Радојевић.

Вршилац дужности директора Клиничко-болничког центра Златан Елек се захвалио на урученој донацији и опреми и истакао да ће ускоро бити отворено одељење патихостологије, које ће бити од великог значаја за свеукупно грађанство на Косову и Метохији.

“Није ово први пут да представници Српске листе долазе и градоначелник долазе у посету нашем Клиничко-болничком центру и да нам доносе медицинску опрему, а данас и ево видите иза нас, три возила која смо добили од Канцеларије за Косово и Метохију. Од градоначелника односно општинског буџета добили смо опрему и отварамо одељење патохистологије, које ће много значити за све четири општине на северу Косова као и за цело грађанство Косова и Метохије. Очекујемо да ћемо ову сарадњу коју имамо наставити и у будућем периоду а до краја године добићемо још два возила, како нам је и обећано. За наш народ ова возила значе живот, јер поред тога што се лече у нашој установи, пацијенти захтевају лечење у другим терцијарним установама. Захваљујући новим возилима можемо да подржимо критеријуме континуиране здравствене заштите, јер је ово КБЦ који збрињава све становнике Косова и Метохије без обзира на њихову националну припадност” рекао је Елек.

“Очекујемо да ћемо наредне године надоградити и комплетирати КБЦ и мислим да ће, као што је изјавио председник Србије Александар Вучић, ово бити један од најмодернијих клиничких центара” додао је он.

Кандидат за одборника у Скупштини општине Северна Митровица Александар Спирић наводи да је један од главних стубова опстанка српског народа на Косову и Метохији и сам Клиничко-болнички центар.

“Један од главних и најважнијих стубова опстанка српског народа на простору Косова и Метохије јесте КБЦ као и здравствени радници, који су показали одговорност и савест али и одлучност да у датом моменту помогну готово свима. Град се наравно поноси здравственим радницима, који несебично себе дају у овој борби. Оно за шта се ми заправо залажемо је да помогнемо и олакшамо њихов рад” рекао је Спирић.

Он истиче да ће до краја године КБЦ у Косовској Митровици бити богатији за још два санитетска возила.

“Од данас је возни парк КБЦ-а богатији за три возила а до краја године за још два. Оно што смо обећали на почетку године данас испуњавамо а испуњавамо једну од битних и круцијалних ствари за наш опстанак која је завршетак припрема за почетак дуго најављиваног пројекта, што је реконструкција КБЦ-а” навео је Спирић.

Он додаје да ће се у наредном периоду кренути са стварањем бољих прилика за опстанак и останак српског народа али и сам КБЦ, који је, како каже Спирић, понос нашег града.

Подели на: