Најновије вести

Ракић: Битка са коронавирусом добијена али се морамо и даље придржавати мера

Одборници Скупштине општине Северна Митровица одржали су данас 24. редовну седницу која је, због адекватности простора и могуће примене физичке дистанце, одржана у сали ЈКП „Стандард“.

 

Функционисање и рад током пандемије коронавируса били су главна тема о којој је свој суд дао и градоначелник Горан Ракић.
Ракић је истакао да се може рећи да је борба са коронавирусом добијена, али да још није време да се трчи победнички круг и да је потребно придржавати се мера које препоручују надлежни органи.
„Одмах након првог случаја оболелог од коронавируса формиран је Кризни штаб који су чинили стручни људи који су се пуна два месеца борили са овим вирусом. Захвалио бих се пре свега особљу Клиничко – болничког центра у Северној Митровици који су се несебично борили са овим вирусом, али и грађанима који су се придржавали свим прописаних мера које су донете у циљу спречавања ширења коронавируса“, рекао је Ракић.
Он је додао да је Општина Северна Митровица и током пандемије била активна, пре свега када се имају у виду припреме за реализација капиталних пројеката као што су уређење улице Краља Петра Првог и школа „Бранко Радичевић“ и „Свети Сава“.
Ракић је као добру вест навео и расписивање конкурса за пријем 100 нових радних места, зашта се још само чека сагласност надлежног министартства.
На констатацију потпредседника Скупштине Башкима Цимиљија да не буде партијског запошљавања и да не буде пријема радника из других општина, Ракић је рекао неће бити страначког запошљавања.
„Могу да поручим да неће бити никаквог страначког запошљавања и да захвет за пријем могу да поднесу сви без обзира на националност и страначку припадност“, поручио је Ракић.Он је на данашњој седници скупштине информисао одборнике и о захтеву фирме МТС. Д.О.О за доделу општинског земљишта за изградњу пословне зграде и нагласио да ће се захтев размотрити у складу са законом, а да ће скупштина о томе донети одлуку.
Тема данашње седнице је била и безбедносна ситуација о којој је одборнике известио командир полицијске станице „Митровица – Север“ Ђорђе Карамарковић.
Он је рекао да је коначни закључак да је безбедност у граду, као и спровођење мера током трајања пандемије, било на високом нивоу.
„У овом периоду регистровано је 56 случајева од којих је 50 кривичних дела, једно кршење јавног реда и мира, три прекршаја из закона о безбедности саобраћаја и два инцидента. Од почетка године до 1. маја проценат расветљавање је 73 одсто, што је за 17 одсто више него у истом периоду прошле године“, рекао је Карамарковић.
Он се захвалио радницима општине Северна Митровица и Кризном штабу са којим су, како је рекао, све активности спровели заједно и у међусобној кординацији.
„Имали смо и максималну сарадњу грађана тако да мислим да је безбедност и спровођење мера током пандемије било на врло добром нивоу“, рекао је Карамарковић.На седници је усвојен и записник са претходног заседања Скупштине који је подржало 16 одборника.

Подели на: