недеља, 05. фебруара 2023. | 10:58
Најновије вести

Ракић: Борба за српске интересе није лака, али је часна дужност

Ванредни парламентарни избори на Косову и Метохији биће одржани 14. фебруара, а од поноћи је почела предизборна кампања. Председник Српске листе Горан Ракић каже за РТС да су ови избори изузетно значајни за будућност српског народа.

 

 

Председник Српске листе Горан Ракић рекао је за РТС да избори на КиМ за Србе нису никад обични, пре свега јер је борба за заштиту интереса била и биће пуна изазова.

“И на овим изборима мораћемо да покажемо колико нас има, колико смо одлучни да бранимо оно што је наше и да покажемо да нас ове године неизвесностни нису умориле и да смо спремни да чувамо нашу дедовину”, истакао је председник Српске листе говорећи за Дневник РТС-а.

Истакао је да је Српска листа кровна партија Срба на КиМ, која, како каже, има пуну подршку председника Србије, премијерке и директора Канцеларије за КиМ.

Горан Ракић је рекао да Српска листа “нити може нити хоће” да одлучи кога ће Албанци изабрати за представнике.

“Неки политичари сањају да неки други, а не Српска листа, представљају Србе. Те намере је српски народ увек спречавао. Борба за српске интересе није лака, али је часна дужност”, наглашава Ракић.

Напоменуо је да су ови избори изузетно значајни за будућност српског народа, нагласивши да Српска листа неће дозволити изненађења.

“Свесни сте свих притисака којима је Српска листа изложена, то је доказ да смо на исправном путу”, рекао је Ракић и позвао Србе, Боњаке, Роме, Горанце да пруже подршку Српској листи.

Нада се да ће кампања проћи у најбољој атмосфери.

“Провокација попут оне у Северној Косовској Митровици, приликом ненајављеног доласка Куртија и Османијеве, ме забрињава, као и грађане. Верујем да КФОР неће дозволити да се такве ситуације понове”, рекао је председник Српске листе.

Подели на: