Најновије вести

Ракић: Пустиће Пантића и Николића, КБС неће моћи на север

Преседник Српске листе Горан Ракић изјавио је да су данас од председника Србије Александра Вучића чули да би било добро да се повуку барикаде на северу КиМ и да су од њега добили важне вести да ће ухапшени Срби Дејан Пантић и Никола Недељковић бити пуштени.

 

 

,,Д[/mkd_dropcapsобили смо важне вести што се тиче пуштања Пантића и Недељковића, који су ухапшени. Успели смо да прочитамо и гаранције ЕУ и САД да неће бити гоњени за барикаде и мирне протесте, као и да косовске безбедносне снаге неће без дозволе моћи да дођу на север”, рекао је Ракић за ТВ Пинк након завршеног састанка са председником Србије Вучићем.

,,Од председника смо чули да би било добро да се повуку барикаде. Ми не верујемо Куртијевој влади, ни Куртију, а чак ни међународним гранцијама”, рекао је Ракић и додао да зато позивају председника да саслуша представнике народа на барикадама.

Он је навео да ће прецизне захтеве пренети Вучићу јер само њему верују и додао да знају да је председник у доста тешкој ситуацији и да трпи притиске.

,,Али, ми директни учесници протеста који смо 24 сата на барикадама верујемо само њему и тражимо гаранције од нашег председника и зато га молимо да нам да гаранције”, рекао је лидер Српске листе.

Подели на: