Најновије вести

Ракић: Српска листа неће прихватити да било ко манипулише гласовима

Предсендик Српске листе Горан Ракић саопштио је да је јутрос око 11 часова изведена ” шовинистичка фарса у режији албанских политичких партија, уз асистентицију косовске полиције, Централне изборне комисије и осталих косовских институција, приликом које је започета крађа српских гласова у корист Рашића, Петровића, Раде Трајковић, Јаблановића и осталих послушних Срба, у центру Приштине”.

 

Уз изговор да коверте са српским гласовима из централне Србије имају “чудан мирис” албански чланови комисије су напрасно почели да се пренемажу како су отровани. У истој просторији су се налазили и српски посматрачи који нису осетили никакав мираис нити имали било какав здравствени проблем. Уз примену силе, и поред захтева члана Српске листе Стевана Веселиноћа да остане уз материјал, он и сви наши посматрачи су истерани, не само из просторије у којој се налазе гласови, већ из читаве зграде” наводи Ракић у саопштењу.

Даље се наводи да су “сличне представе смо могли да видимо у прошлости када су Срби и Албанци дисали исти ваздух и пили исту воду, али су само Албанци били “отровани”.

Ракич истиче да пред очима хиљада међународних представника, посматрача изборног процеса из САД, ЕУ, Немачке, Британије и осталих ” у току је крађа гласова српског народа у циљу прекрајања изборне воље, а са намером да се у парламент у Приштини силом, уз крађу и кршење свих закона, убаце подобни Срби, послушници Приштине”.

У име српског народа са Косова и Метохије желим да обавестим јавност да Српска листа неће прихватити да било ко манипулише гласовима и мимо воље грађана инсталира, Албанцима, подобне Србе, те захтевамо од свих међународних фактора да спрече ову шовинистичку фарсу и крађу којом Приштина обесмишљава учешће Срба у овом процесу, закључује се у саопштењу председника Српске листе.

Процес верификације гласова који су поштом стигли из Србије, у оквиру превремених парламентарних избора на Косову, прекинут је након што се званичницима који су били укључени у процес наводно појавила алергијска реакција на рукама.

Подели на: