Најновије вести

Ракочевић: Остало је само да награде Куртаја за пуцање на децу

Поводом одлуке Основног суда у Урошевцу да меру притвора припаднику КБС Азему Куртају, који је пуцао на српског дечака и младића на Бадњи дан у Готовуши, замени мером кућног притвора, новинар и књижевник Живојин Ракочевић за Косово онлајн поручује да је ,,остало само да га награде”.

 

 

Ракочевић каже да су пуцњи Азема Куртаја на Бадњи дан обновили све страхове због убијене и страдале деце на Косову и Метохији, а његово пуштање у кућни притвор вређа и отвара најдубље ране.

,,Од првог трена се видело да Куртај има посебан третман и да су медији, полиција и судови ,,болећиви” према њему и његовом нападу. Он је човек система и како ствари стоје изгледа као да ће га наградити за пуцање на дете и младића. Страшна је чињеница да родитељи рањене деце, не својом вољом, плаћају порез од ког нападач прима плату. То је животна слика у којој сте принуђени да платите хитац који је испаљен у вас”, поручује Ракочевић.

Куртај је пуцао на дечаке, Стефана и Милоша Стојановића из Готовуше код Штрпца, на Бадње вече када су се враћали из шуме носећи бадњак. Том приликом Стефан је тешко погођен у раме, а Милош у руку. Куртај је побегао са лица места, а касније је ухапшен.

 

Подели на: