Најновије вести

Ракочевић: Политичко идеолошки акт, да се Србима одузме храм и град

Поводом последњег случаја служења католичке мисе у православној цркви Светог Николе у Новом Брду аналитичар Живојин Ракочевић рекао је за РТВ Грачаница да је ово само политичко идеолошки акт и чин којим се настоји да се Србима одузме храм и град.

 

„Показало се да институције косовских Албанаца не могу да се одрже без неког дубљег садржаја и онда се исти тражи код других, тако што фалсификују историју других као и материјалне чињенице и све оно што се може фалсификовати проглашавају га својим надомештајући те сопствене недостатке и празнину, и све оно што је требало да им да некакв смисао и садржај , који уопште не постоји нити се може дати,па се зато окрећу другима“.

Ракочевић каже да мора хитно да реагује католичка црква и да прекине ту идеологију да Срби овде не постоје.

„Католичка црква мора брзо да реагује и да се прекине са иделогијом пусте земље, с мишљењем да Срби не постоје, да све што је наше, а остало је у неком залеђу ван гета наших може се узети, да то не припада ником, а да припада косовским институцијама. Ти говори који су одржани на остацима Св.Николе у Новом Брду показује један дубок и празни национализам, да су били ту пре религије.Шта то значи једном бискупу, како један хришћанин може поставити период у коме нису били хришћани, у коме јесу сада номинално хришћани то је врло тежак ударац у односу на православне католике. Ово је тежак ударарац за нас који смо на КиМ и за науку ,историју, документа, гробове који се тамо налазе. Тешко је изаћи из оквира да морате доказати да ви постојите отети неком и прогласите га за своје“.

Подели на: