Најновије вести

Рашић: Расписивање избора непотребно

Председник ПДС-а Ненад Рашић сматра да је расписивање избора непотребно и да је у питању „нешто што само два председника знају“.

Рашић за истиче да је „апсурдно расписивати изборе када оставке представника нису прихваћене, тачније оне су одбијене од стране владе“.

Рашић каже да је у питању нешто што само два председника знају, Хашим Тачи и Александар Вучић, и да на основу свог плана настављају да раде, те да ће тај политички план бити опасан за све Србе.

„Сматрам да њихов план који представљаљу у деловима, тачније Тачи представља у широј хипотетичкој форми, а Вучић не представља никако, тај њихов план је врло опасан за Србе јужно од Ибра, јер ћемо опет бити жртве нечије политике, а да нисмо укључени у то. Ово је још један начин угрожавање Срба не само на северу већ и на југу“, казао је Рашић.

Поводом учешћа Српске листе на предстојећим изборима Рашић каже да га ништа не може изненадити.

„Оно што је већ више пута речено, нажалост, пре свега, од стране председника Александра Вучића рефлектује се на све нивое, они су конструисани да опет учествују на изборе, само ме интересује да ли ту има неких моралних ограничења, рецимо за север Митровице, Ракић је дао оставку и сада ће опет он бити кандидат. То стварно нема смисла“, казао је Рашић за РТВ Ким.

Оно што је још апсурдније, каже Рашић, је то што ће они поднети оставке након избора „све ово мирише на лоше“.

Рашић додаје да поводом бојкота опзиције на Косову, која је најавила и формирање савеза Срба са Косова да су они апсолутно у праву, јер услови за одржавање избора неће бити равноправни.

„Биће оно већ виђено, што се дешава већ трећи или четврти изборни процес. Са њихово стране је то апсолутно оправдано, уколико у овом моменту, као прелиминарни закључак сматрају да изборе треба бојковати“, закључио је Рашић.

Подели на: