Најновије вести

Резолуција Приштине још један потез у правцу кочења дијалога

Усвајање резолуције о осуди геноцида који је наводно починила Србија током последњих сукоба на КиМ је само још један потез више који има за циљ да не дође до наставка дијалога Београда и Приштине, изјавила је председница Владе Србије, Ана Брнабић.

 

Најновији потез Приштине, истакла је Брнабић, све очигледнијом чини разлику политика коју воде Београд и Приштина и док је наша политика, политика мира и компромиса, политика гледања у будућност региона и бољих услова за живот, политика Приштине је политика прошлости, која никада никога неће одвести у бољу будућност.

“Мени се чини да су то бесмислени предвидиви потези, не знају шта ће од себе, ако бих могла тако да кажем, и шта више да смисле да би се утркривали у најгорем национализму против Србије и Срба на КиМ”, рекла је Брнабић.

Истакла је да оно што фрустира Приштину не може да изазове реакцију Београда и да исповорцира Србију.

Оцењујући то као нашу предност, премијерка истиче да је политика Београда политика мира и компромиса, политика гледања у будућност региона и бољих услова, пре свега за младе људе, а да је она коју води Приштина загледана у прошлост, политика митова и фабрикованих чињеница и информација и она која неће никога одвести у бољу и другачију будућност овог региона.

“Све је очигледнија та разлика и више нико не говори о две стране”, навела је она и подсетила да се председник Александар Вучић трудио и успео да направи ту разлику.

Приштина, према њеним речима, стварно иде у један огроман бесмисао, али ми, истиче, не треба да будемо срећни због тога јер ће они тешко изаћи из тога.

Додала је да Србији треба друга страна са којом може да разговара о будућности, а да ово све што Приштина ради чини ситуацију додатно тешком.

Премијерка је уверена да приштинске власти неко гура и да имају подршку из иностранства, премда то, како каже, није нешто на шта ми можемо да утичемо и чиме треба да се бавимо.

“Ми треба да се бавимо додатним јединством Срба на КиМ, изборима за локалне самоуправе, који долазе који су изузетно важни, ту треба да се потврди јединство Срба и да се направи референдумска атмосфера”, изјавила је Брнабић и позвала све Србе на КиМ да изађу на изборе да потврде јачину Срба, српског народа на КиМ”, рекла је Брнабићев, уз поруку да не треба да допустмо да наше институције преузме неко други.

Подели на: