субота, 17. априла 2021. | 07:01

Сачувала их је традиција

УПС Авенија из Лапљег села обележило 20 година рада и постојања

 

Удружење пословних жена „Авенија“ уручило је плакете и признања институцијама и појединцима, међу којима је и приштинско “Јединство“
Удружење пословних жена „Авенија“ из Лапљег Села на челу са Горданом Ђорић обележило је 20 година рада и постојања у Дому културе у Грачаници, уз пригодан програм, манифестацијом под насловом „ Традиција нас је очувала“. Ова свечаност је одржана уз строго придржавање епидемијских мера против коронавируса.
Удружење „Авенија“ окупља 520 чланица из свих српских средина на Косову и Метохији.
„Осећам се и тужно и срећно. Тужно зато што нас је ово зло од короне спречило да манифестацију организујемо онако како смо планирали, а срећна што су ту сви који су од првог дана учествовали у нашем раду“, казала је председница Удружења Гордана Ђорић.
За 20 година постојања, Удружење Авенија дало је допринос оживљављњу мале привреде и предузетништва у српским срединама Косова и Метохије. -Трајемо захваљујући тимском раду наших чланица, које се допуњују“, истакла је Ђорићева. „Авенија“ се кроз своје активности бори за већу заступљеност жена у друштву, запошљавање, заштиту од родно заснованог насиља, али и промоцију српске традиције и здраве животне средине. Удружење пословних жена „Авенија“ је за изузетано добру сарадњу уручило плакете и признања институцијама и појединцима, међу којима је и приштинско „Јединство“ .Сав приход од свечане манифестације намењен је лечењу тешко оболелог дечака Вуксана Здравковића из Штрпца, који болује од спиналне мишићне атрофије.
Жене из “Авеније” годинама учествују на бројним домаћим и иностраним сајмовима где успешно представљају традицоналну косовску кухињу, разноврсне рукотворине и одећу. И на овој прославу годишњице постојања, приказане су њихове ручно израђене хаљине са етно мотивима. Гошћа на рођендану била је и поп повачица Зорана Павић која годинама прати и подржава рад “Авеније”.
С.Ђукић

Подели на: