Најновије вести

Шанса за стицање радног искуства

Прво радно ангажовање за младе у програму ”Моја прва плата” у Лепосавићу

 

Уговоре је добило шездесет младих до тридесет година и почињу да раде.
Лепосавић, 4. Марта- Скупштина општине Лепосавић у сарадњи са Национлном службом за запошљавања успешно је реализовала програма у запошљавању под називо ”Моја прва плата”. Шансу за стицање првог радног искуства и компетенција у струци добило је шездесет младих људи старости до 30 година, јер је овај програм базиран кроз запошљавање младих људи који траже први посао.
Уговоре о раду уручили су им Председник привременог органа и градоначелник Лепосавића Зоран Тодић и в.д. секретрара Националне слузбе за запошљавање, одељења у Косовској Митровици Верица Ћеранић.” Наш приоритет у раду је запошљавање и пружање шансе младим људима да се искажу у раду јер на њима је будућност и даљи развој нашег друштва. Захвални смо нашој држави Србији што преко Националне службе за запошљавање реализује програм ”Моја прва плата”, и ово је само још један пример бриге за наш народ који живи на Косову и Метохији”, истакао је Тодић.
Верица Ћеранић, в.д. секретара Националне службе запошљавања у одељењу у Косовској Митровићи, казала је овом приликом,” да је шездесет младих становника општине Лепосавић укључено у посао кроз овај пројекат уз подршку Владе Републике Србије и надалежног министрства, као и уз подршку председника Александра Вучића. У наредних девет месеци стећи ће нова знања која ће им дати шансу да буду конкурентни на тржишту рада”, казала је Ћеранић.
-Задовољан сам и срећан и ја и моје колеге јер видимо да смо подржани од државе Србије и руководства наше општине Лепосавић. ”Моја прва плата” пружа нам велику могућност и шансу за даље запошљавање и напредовање у даљем послу, казао је на свечаности приликом уручења уговора Младен Миленковић.
У циљу подстицања запошљавања младих , Национална служба за запошљавање расписала је Јавни позив за учешће у програму ”Моја прва плата”, који је био предвидјен за лица испод 30 година старости , која немају радно искуство, аимају стечено виоко или средње струно образовање. Уговори који су подељени потписани су на период од девет мессеци и сви њихови потписници биће радно ангажовани у предузећима и установама уз новчану надокнаду која износи 20 хиљада динара за средње стручно образовање и 24 хиљаде динара за запосленог са високим стручним образовањем. В.Вукојевић

Подели на: