Најновије вести

Састанак министра Јевтића и амбасадора Абота

Недавно одржани парламентарни избори на Косову као и формирање институција након истих, ситуација када је у питању пандемија Ковид19, недовољна подршка институција на Косову када је реч о процесу повратка, биле су главне теме одржаног састанка министра за заједнице и повратак Далибора Јевтића и амбасадора Уједињеног Краљевства на Косову Николаса Абота .

 

Министар Јевтић и амбасадор Николас Абот су током данашњег састанка истакли да интензивно треба радити на томе да општа политичка ситуација на Косову, након одржаних парламентарних избора крене у позитивнијем смеру јер је слаба економска ситуација један од основних проблема данас.
Када је реч о процесу повратка, једном од најважнијих процеса, како је министар Јевтић током данашњег сусрета истакао, најозбиљнији проблем је недостатак искрене подршке косовских институција да повратника на Косову буде много више него што је то данас. Јевтић је истакао да један од примера за тако нешто је место Мушутиште у Сувој Реци, у коме се намера људи да се врате опструише већ дуже време.
Данашњи састанак двојице званичника био је и прилика да министар Јевтић информише амбасадора Абота о недавним немилим догађајима када је реч о насиљу, при чему је констатовано да је сваки вид насиља за осуду.

Подели на: