Најновије вести

Седам анђела родитељима пуне срце радошћу

 Представници Општине Партеш и Српске листе на поклон Перићима донели телевизор, лаптоп, играчке за децу и један телефон. Радости тог дана у овој породици није било краја У маленој кући на једном крају српског села Пасјана код Гњилана живи деветочлана породица Перић. Живе више него скромно али се не жале.

 

 

Фали им много тога од покућства до гардеробе, а  не ретко и хране. Биљана и њен супруг Зоран кажу да су, ипак, најсрећнији људи на свету упркос немаштини с којом се суочавају. Родитељи су седморо преслатке деце. Четири девојчице и три дечака скоро једно другом до увета. Најстаријој Јовани је 12 година, а најмлађа Даница  недавно је ушла у трећу годину живота. Ова дечица која расту у сиромаштву су раздрагана и насмејана. Тог дана када смо посетили породицу Перић која се пре неколико година вратила из Јагодине, где су провели неко време, дечица су се радовала крофнама које им је мама спремила и наслагала на великој тацни, за свако дете по једну овећу премазану еурокремом. Нема, рече нам Биљана, увек еурокрема, али тог дана се нашло.

– Сваког дана месим и кувам. Постиже се некако. Нема се увек довољно, али сналазимо се некако. Из Општине нам доста помажу око хране. Дају нам често брашно и друге намирнице. Понеко од родбине и од комшија нам да гардеробу и тако сналазимо се – рече нам Биљана. Истог дана када смо посетили ову породицу у посети  јој је био и председник општине Партеш, Драган Петковић, са сарадницима као и представници Српске листе. Они су им на поклон донели телевизор, лаптоп, играчке за децу и један телефон. Радости тог дана у овој породици није било краја. Дечица су се посебно обрадовала телевизору јер су имали један стари који није радио, али такође и другим поклонима.

– Нема се довољно, али да вам кажем искрено, душа и срце су нам пуни и срећни и мени и мужу кад видимо осмех на њиховим лицима. Они су наше највеће богатство и наши анђели. Од тога кад их гледам раздрагане, нема веће среће – додала је Биљана. Перићи живе у две скучене собе. Спавају на три дотрајала кревета. Из Општине и из Српске листе су им обећали да ће се ангажовати да им у догледно време помогну да прошире кућу, као и око неопходног покућства. Од земље Перићи имају 25 ари укључујући и плац на коме им се налази кућа. Нису у могућности да чувају нешто од стоке, јер за то немају услова. С.И.

Подели на: