Најновије вести

Селаковић: Изузетан значај стратешког партнерства Србије и Русије

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић поручио је данас у разговору са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком да Србија придаје изузетан значај стратешком партнерству с Русијом и унапређењу свеукупних односа, указујући на то да је та земља и један од најзначајнијих економских партнера Србије.

 

 

Како је саопштено из Министарства спољних послова, Селаковић је истакао да је Србија чврсто опредељена за даљи развој политичких односа са Русијом “на темељима традиционалног пријатељства и блискости два народа, стратешког партнерства и спремности за продубљивање сарадње у свим областима”.

Он је изразио задовољство постојећим интензитетом и континуитетом сусрета на високом и највишем нивоу, изразивши очекивање да ће се у скорије време реализовати посета председника Руске Федерације Владимира Путина Србији.

У саопштењу се додаје да је у разговору било речи и о предстојећој посети Селаковића Руској Федерацији.

Посебну захвалност шеф српске дипломатије изразио је на чврстој и доследној подршци Русије територијалном интегритету и суверенитету Србије, као и напорима наше стране да се питање Косова и Метохије реши мирним и дипломатским средствима, посредством дијалога.

На састанку је наглашена важност перманентне обостране подршке у међународним организацијама.

Селаковић је посебно подвукао захвалност Руској Федерацији напорима које је уложила да руска вакцина „Спутњик В“ буде доступна и грађанима Србије, како на бази испорука из Русије, тако и на основу постигнутих договора о будућој заједничкој производњи вакцине у Србији.

Подели на: