понедељак, 29. маја 2023. | 23:33
Најновије вести

Селаковић са Годфријем о билатерали и дијалогу Београда и Приштине

Шеф српске дипломатије Никола Селаковић састао се данас са амбасадором САД Ентонијем Годфријем, са којим је разговарао о унапређењу билатералних односа, дијалогу Београда и Приштине, као и о регионалној сарадњи.

 

 

Селаковић је истакао је да је унапређење свих области сарадње са САД један од спољнополитичких приоритета Србије, као и да је наша земља посвећена што садржајнијој и широј сарадњи, саопштено је из Минисртарства спољних послова.

Амбасадор Годфри је нагласио подршку Сједињених Америчких Држава европском путу Србије, као и привредном расту Србије и региона.

У години када се обележава 140. годишњицу билатералних односа Србије и САД, постоји жеља да се ради на пројектима од обостраног интереса и да се пређе у вишу фазу засновану на партнерској сарадњи, истакао је Селаковић и додао да је у том циљу Србија нарочито заинтересована за унапређење економских релација са САД.

Селаковић и Годфри истакли су бројне активности и посвећеност амбасадора Србије у САД Марка Ðурића развоју српско-америчких односа и обележавању 140 година билатералне сарадње две државе.

Шеф српске дипломатије истакао је и да је Србија захвална Вашингтону на континуираној подршци дијалогу са Приштином под окриљем Европске уније, као процесу за мирно, компромисно и одрживо решавање питања Косова и Метохије.

Саговорници су се сагласили да су и САД и Србија посвећени примени Вашингтонског споразума о нормализацији економских односа, као кораку у правцу нормализације односа Београда и Приштине.

Селаковић и Годфри разговарали су и о регионалној сарадњи, а амбасадор је истакао да су Србија и цео Западни Балкан и даље у фокусу Сједињених Америчких Држава, додаје се у саопштењу.

Подели на: