Најновије вести

Симић: Јединствен дан у историји односа Србије и САД

Потпредседник Српске листе Игор Симић каже, након састанка председника Александра Вучића и америчког државног секретара Мајка Помпеа, да је данашњи дан јединствен у новијој политичкој историји америчко-српских односа, јер је тај састанак завршен заједничким ставом о ситуацији на Косову.

 

Став државног секретара САД Мајка Помпеа да је за наставак дијалога Београда и Приштине потребно укинути антицивилизацијске таксе које је, противно правилима увела Приштина, апсолутно кореспондира за ставом наше државе и председника Александра Вучића, каже Симић у изјави за Косово онлајн.

“Овај дипломатски напредак у односима је резултат одговорне политике председника Вучића, захваљујући коме чак и највећи заговорници косовске независности признају да питање Косова и Метохије није завршено једностраним признањем Косова, те да је потребно пронаћи компромисно решење које ће уважити интересе Србије и српског народа”, сматра Симић.

Наводи да српски народ на Косову има пуно поверење и да пружа бескрајну подршку председнику Србије Александру Вучићу а да Српској листи остаје да се стрпљиво и посвећено бори за наш народ и да у тешким околностима унапређује услове у којима Срби живе.

“Уз подршку наше државе, Владе Србије и Канцеларије за КиМ наставићемо са реализацојом више од 160 пројеката који ће побољшати животне услове у свим српским срединама”, закључује Симић.

Подели на: