Најновије вести

Симић: Курти изјавом о Радоичићу показао своје лицемерје

Потпредседник Српске листе Игор Симић оценио је као директно мешање у рад правосуђа изјаву кандидата за косовског премијера Аљбина Куртија да Србија мора изручити Милана Радоичића због сумње да је умешан у убиство Оливера Ивановића, додајући да је Курти тиме показао да је лицемеран јер у својим изјавама истиче да политичари немају права да се мешају у рад правосуђа.

 

“То што Курти без иједног доказа оптужује Радоичића представља директно мешање у рад правосуђа, те отвара питање да ли је дозвољено да се и представници Српске листе мешају у њихов рад и дају оцене поступака које воде”, навео је Игор Симић у саопштењу.

Симић је рекао да је невероватно како “неприметно и без икакве осуде” од међународних институција пролазе напади водећих албанских политичара на потпредседника Српске листе Милана Радоичића.

“Курти овом изјавом још једном показује своје право лице и све лицемерје свог деловања, јер у својим изјавама истиче како политика и политичари немају права да се мешају у рад правосуђа, а неоснованим нападима на нашег потпредседника се лично најдиректније намеће као делилац правде, судија и џелат, кршећи при том основни постулат права – претпоставку невиности”, навео је Симић.

Он је рекао да Курти, чак ни са позиције премијера на коју претендује, нити било ко други, нема права да било коме пресуђује, осим ако “његов план није да по доласку на власт заведе диктатуру у којој ће се судити без доказа о кривици”.

“Српска листа поново поставља питање како то да Курти има права да сумња у рад тужиоца Суљ Хоџе који је био укључен у случају Астрита Дехарија и против њега организује протесте, а са друге стране има пуно поверење у њега када без доказа гони поносне и часне Србе, а више њих држи у казаматима без иједног доказа”, рекао је Симић, додаје се у саопштењу.

Подели на: