Најновије вести

Симић: Радови у близини манастира Дечани још један вид притиска

Радови на путу у близини манастира Високи Дечани заустављени су до понедељка. Потпредседник Српске листе Игор Симић каже да за Српску православн Гу цркву на КиМ не важи владавина права.

 

 

Градоначелник Дечана Башким Рамосај потврдио је да су радови на путу Дечани-Плав у тој општини привремено обустављени на захтев косовског премијера Авдулаха Хотија и да се настављају у понедељак.

“Илегална градња у близини манастира Дечани је супротна и косовском закону о специјалним везама с једне стране, а с друге стране то је однос према српском народу на Косову и Метохији, јер сви знамо колико је значајна СПЦ за опстанак нашег народа и као део нашег индентитета”, рекао је потпредседник Српске листе Игор Симић.

Такође, каже, не треба заборавити да је ово један вид притиска пред наставак дијалога и у Бриселу и Вашингтону.

“Владавина права о којој често говоре представници међунардне заједнице просто не важи када у у питању СПЦ и права Срба на КиМ”, рекао је Симић.

Председник Србије Александар Вучић претходно је најавио да ће на наредном састанку у Бриселу, од представника Приштине и европских посредника Србија затражити хитно и трајно обустављање грађевинских радова у заштићеној зони манастира Високи Дечани.

Подели на: