Најновије вести

Симић: Слобода говора, слобода кретања, два елементарна људска права се ускраћују Србима у 21. веку

Једностраним потезом Приштина покушава у намери да се Србима ускрате елементарна људска права, права која гарантује чак и ЕУ, то је право на слободу кретања. Дакле слобода говора, слобода кретања два елементарна људска права се ускраћују Србима у 21. веку на тлу Европе, изјавио је за ТВ Мост потпредседник Српске листе Игор Симић.

 

 

“Већ шести дан заједно са српским народом на северу КиМ смо овде како би изразили своје неслагање са одлуком Приштине да Србе стави у гето. Оно што је најважније јесте да иако је било серија инцидената које су провоцирале специјалне јединице из Приштине овај народ је остао суздржан, није насео на провокације и то је важно”, каже Симић.

У име свих и у име председништва Српске листе Симић је упутио апел да се не наседа на провокације.

“Апелујемо на све грађане и на Јарињу и на Брњаку да не наседају на провокације јер нам је преко потребан мир. Очигледно онима са друге стране то није у интересу, јер како друго да шватимо и јучерашњу одлуку да се Иван Тодосијевић пошаље у затвор због онога што је рекао, због онога што мисли. Дакле слобода говора, слобода кретања два елементарна људска права се ускраћују Србима у 21. веку на тлу Европе”, истакао је Симић.

Оно што је посебно значајно, како наводи, је да хеликоптери Кфора надлећу простор.

“Значајно је и њихово присуство и присуство Еулекса како би се евидентирали сви они инциденти као што је пребијање недужних грађана који су само хтели да обезбеде огрев за своје породице. Међународна заједница мора да зна, овде се налази голоруки народ, у својим двориштима налазе се како би бранили основна људска права а са друге стране се налазе они који су са другим циљевима послати да дестабилизују ситуацију на терену”, рекао је Симић.

Подели на: