среда, 22. фебруара 2023. | 03:29
Најновије вести

Симић: Срби су на изборима показали шта мисле о политици Рашића и Куртија

Потпредседник Српске листе Игор Симић оценио је да лидер Прогресивно демократске партије Ненад Рашић подржавајући политику Самоопредељења и Аљбина Куртија, подржава и његове ставове о стварању “велике Албаније”, као и гашење институција захваљујући којима Срби опстају на Косову.

 

 

Поштовани грађани, имам потребу да вам појасним ове речи како би добиле прави смисао и биле пресликане на реални живот. Подршка политици значи подршка неком програму и плановима тог политичара односно те странке”; написао је Симић на Фејсбуку, осврћући се на интервју који је Рашић дао за приштински портал Економија Онлајн.

Како је истакао, Рашић подржава Куртија и његову политику, а, по његовим речима политика Аљбина Куртија, која је јавно представљена, између осталог се залаже и за “стварање неке нове Велике Албаније (а да подсетимо, за време оне у току Другом светском рату Срби су масовно нестајали са Косова и Метохије); гашење српских институција захваљујући којима Срби опстају на Косову и Метохији, институција у којима се наша деца образују, лече, наши грађани раде и зарађују кору хлеба; укидање права на српски језик који је, макар на папиру званичан и једнак на целој територији Косова и Метохије”.

Симић је додао да Рашић својим подршком Куртију подржава и увођење обавезног војног рока.

“Што би значило да нам синови ка Рашки, Куршумлији, Нишу, према кумовима, браћи и пријатељима иду у униформама косовске војске”, истакао је Симић.

Како је додао, та политика подразумева и промену етничке структуре на северу Косова, “насељавањем оних који никада нису живели на овим просторима”.

“Богу хвала, таква политика, коју сте заједно промовисали у претходној кампањи је поражена снажном вољом и масовном излазношћу Срба на изборима. Са друге стране, напади на Српску листу, од стране Рашића, Раде Трајковић и Ђиласове братије, јер овакав програм никада нећемо подржати, су потврда исправности нашег става, јер смо ми за такву политику добили 96,14 одсто гласова нашег народа, и од ње никада нећемо одустати”, поручио је Симић.

Како је додао, владавина права подразумева да се Србима врати узурпирана имовина, да се манастиру Високи Дечани врати одузето земљиште, да се расветле злочини над Србима, да се неосновано оптужени Срби ослободе из притвора, јер су жртве монтираних поступака, да се поштује Бриселски споразум и формира Заједница српских општина.

“Реците Рашићу Куртију да то јавно обећа грађанима, те тиме покаже колико је истински борац за владавину права”, закључио је Симић.

Подели на: