Најновије вести

Школе потпуно спремне за повратак деце у клупе

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Владе Србије Душан Кићовић у посети Косовској Митровици

 

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Владе Србије Душан Кићовић и начелница Школске управе у Косовској Митровици Јасмина Дедић, обишли су данас ОШ “Бранко Радичевић” и том приликом се упознали са условима рада, организацијом и током наставе у овој школи.
– Јако сам задовољан. Јуче смо били у Грачаници, посетили смо једну основну и три средње школе, данас смо у Косовској Митровици и могу да да кажем да су ове школе потпуно спремне за повратак деце у клупе. Још једанпут бих нагласио, нама је настава почела 1. септембра по једном, од модела које је Министарство просвете препоручило школама на територији републике Србије – каже Кићовић.
Да је повратак деце у школске клупе протекао без проблема сматра и начелница Дедић.
– Мислим да су они жељно чекали овај долазак и надам се да ћемо се што пре вратити нормалном, односно редовном похађању наставе, али опет то зависи од свих нас, колико будемо поштовали епидемиолошке мере заштите од вируса. Уколико се будемо придржавали тих мера, мислим да ћемо се што пре вратити у потпуности на редовну наставу- казала је Дедић и пожелеа посебно првацима срећан почетак школске године.
– Она је почела 1. септембра онлајн али је то другачије када се они упознају са учитељицом и када се међусобно упознају – додала је Дедић.
Иван Запорожац, директор ОШ Бранко Радичевић у Северној Митровици рекао је да су спремно дочекали ђаке у овој школи.
– Ученици похађају наставу у А и Б групи. А група има четири часа, након тога се школа дезинфикује и имамо три часа која похађа Б група. На недељном нивоу се групе ротирају. Што се тиче виших разреда, имамо такође две групе, једна ради једног а друга другог дана у школи, а онлајн наставу слуша група која је кући – рекао је Запорожац.
Он је истакао да се поштују све препоруке и стручна упутства Министарства проствете Србије и да се труде да деци обезбеде апсолутно безбедан кутак у школи.
С.К.

Подели на: