Најновије вести

СЛ: Предстоје консултације о учешћу на изборима

Српска листа ће одлуку о учешћу на парламентарним изборима 6.октобра донети у консултацијама са председником Србије Александром Вучићем и директором Канцеларије за КиМ Марком Ђурићем, рекао је потпредседник Српске листе Игор Симић и додаје да консултације очекује у наредних десетак дана у Београду.

Симић је казао да све одлуке које се тичу деловања СЛ на терену и српског народа на КиМ доносе у консултацијама са Београдом.

“Предстојећи период као што је председник Вучић више пута рекао биће турбулентан и ми позивамо све Србе да се прикључе Српској листи, да ојачају бедем одбране који до сада нико није могао да пробије, иако је било најразличитијих покушаја, како од стране Приштине, тако од стране међународног фактора”, рекао је Симић.

Он је подсетио да је СЛ највећа политичка партија Срба на КиМ која по резултатима последњих локалних избора ужива поверење више од 90 одсто Срба на КиМ.

“Имамо обавезу да увек на сваком месту и свакој прилици бранимо интересе српског народа. Тако ће бити и на овим изборима”, рекао је Симић и додао да Срби морају имати правог заштитника њихових права унутар косовских институција.

Он је додао да је СЛ више него очигледно показала у претходном периоду коме грађани верују и ко се најбоље бори за Србе на КиМ уз пуну подршку и координацију са државним органима.

Наводећи да је СЛ, посебно председник те странке Горан Ракић у сталној комуникацији са председником Србије и директором Канцеларије за КиМ, Симић је казао да очекује да се у наредних десетак дана обаве консултације о учешћу на изборима.

Подели на: