Најновије вести

Сложно за бољу будућност

Ракић, Јевтић и Симић посетили Грачаницу

 

Председник Српске листе Горан Ракић, потпредседници Далибор Јевтић и Игор Симић обишли су Грачаницу. Посета је почела састанком са председником општине Срђаном Поповићем. Њен циљ је, према речима Поповића, да се представници Српске листе на терену информишу о потребама овдашњег становништва и плановима општинског руководства. Састанку је присуствовао и председник Привременог органа Скупштине града Приштине Љубинко Караџић.

Поповић је са гостима разговарао о проблемима са којима се наши грађани суочавају а то је пре свега наставак стамбеног збрињавања, помоћ социјално угроженим породицама и слично.
Саговорници су се сложили да је данашња посета показатељ да се наставља јединствено деловање, у циљу унапређења живота грађана и да се упркос бројним изазовима неће одустати од заједничког пута.
-Најбитније је да смо договорили даље заједничко деловање, као и до сада, да заједно одређујемо приоритете, решавамо проблеме и заједно градимо, а све са циљем да створимо што је могуће боље услове за наше грађане, рекао је Поповић и додао:
Порука са овог састанка је да без заједништва не можемо достићи циљ, да смо свесни свега што се дешава у овој специфичној ситуацији у којој живимо, да смо ту за наш народ, а са друге стране сигуран сам да наши сународници препознају праву причу и ко може да им гарантује сигурну будућност.
Потпредседник Српске листе и министар за повратак у оставци Далибор Јевтић истакао је да су на данашњем састанку раматране могућности и капацитети за помоћ људима, како у општини Грачаница, тако на читавом Косову и Метохији.
-Као политички представници Срба бићемо свуда где постоји потреба да са људима разговарамо, и то ће бити наша обавеза. Кренули смо из општине Грачаница да реализујемо наш план, али свакако ћемо у наредном периоду бити свуда где за то постоји потреба како би се директно упознали са свим проблемима са којима се наш народ сусреће, истакао је Јевтић.
Председник Српске листе и градоначелник Северне Митровице Горан Ракић казао је да на данашњем састанку имали констурктивне и плодоносне разговоре.
-Очекује нас трновит пут, али када смо зајдено, сложни и јединствени тај пут можемо утабати и обезбедити бољи живот овде, а то значи сигурну и бољу будућност. Наставићемо са улагањима, у томе ће нам помоћи и држава Србија, рекао је Ракић.
Након разговора у згради општине делегација је посетила социјално угрожену породицу Васић, а потом је положен камен темељац за иградњу куће породици Зорана Велића у Грачаници.  М.Ч.

Подели на: