Најновије вести

Специјалне јединице Росу на Јарињу и Брњаку, почело одузимање таблица

Почело је одузимање таблица са ознакама са севера Косова, а возила са ознакама из централне Србије морају да узимају пробне ознаке и да плаћају осигурање, јавља репортер РТС-а са административног прелаза Јариње. Специјалне јединице косовске полиције Росу распоређене су од јутрос на два административна прелаза – Јарињу и Брњаку.

 

У близини старог пункта Јариње, где су јуче постављени контејнери и где су јутрос распоређене јединице Росу, у обе траке пута паркирано је око десетак камиона.

Саобраћај је у потпуном прекиду од пункта Јариње према Лепосавићу.

Како јавља извештач РТС-а са Јариња, реч је о блокади Срба са севера Косова.

Почело одузимање таблица
Почело је одузимање таблица са ознакама са севера Косова, а возила са ознакама из централне Србије морају да узимају пробне ознаке и да плаћају осигурање, јавља репортер РТС-а са административног прелаза Јариње.

Према информацијама извештача РТС-а, осигурање се наплаћују пет евра, а пробне таблице трају два месеца.

Симић: Грађани са севера КиМ узнемирени
Потпредседник Српске листе Игор Симић рекао је за ТВ Пинк да су грађани са севера КиМ узнемирени овом, како каже, демонстрацијом силе.

Симић је апеловао на грађане да остану уздржани и не наседају на провокације иако је у питању, како је истакао, брутално кршење споразума о слободи кретања и Бриселског споразума.

Навео је да је Председништво Српске листе тим поводом одржало седницу и да су у току покушаји да се у контакту са представницима међународне заједнице укаже на опасност ситуације и пронађе решење.

КПС најавио одузимање таблица
Косовске полицијске снаге обавестиле су полицију на административном прелазу Јариње да ће таблице са ознакама са севера Косова бити одузимане, а да ће возила са ознакама из централне Србије морати да узимају пробне ознаке и да плаћају осигурање, јавља репортер РТС-а са Јариња.
Око 20 возила специјалне јединице Росу, од чега више од 10 блинидираних, распоређено је јутрос на Јарињу и Брњаку.

Како Косово онлајн сазнаје још два блиндирана возила са припадницима Росу налазе се и на магистралном путу Лепосавић–Косовска Митровица, код скретања за манастир Бањска.

Десетак контејнера припадници косовске полиције поставили су јуче у близини административног пункта Јариње, без образложења чему ће служити и шта је повод њиховог довожења.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти и власти у Приштини планирају да почну да скидају српске регистарске таблице на административним прелазима и замењују их такозваним привременим приштинским пробним ознакама.

Подели на: