Најновије вести

Спортска опрема за децу из Ранилуга и Сувог Грла

Хуманост не познаје границе и одлика је посебних и добрих људи. Један од многих који годинама помаже српски народ је и Милош Комазец из Рокфорда код Чикага, иначе избеглица из Далмације, који је деци из Сувог Грла и Ранилуга донирао вредну спортску опрему.

 

Због сличне патње и судбине коју је 1995. године доживео када је протеран из родне Далмације, Милош Комазец који већ дуги низ година живи у Рокфорду код Чикага несебично помаже социјално угрожене и друге категорије становништва у централној Србији и на КиМ. Овог пута Милош је обрадовао децу из Ранилуга и Сувог Грла, којима је од новца сакупљеног у Америци донирао патике и спортску опрему.

“Родила се идеја сасвим спонтано из разговора са господином Зораном Арсићем да се нешто уради за децу из Сувог Грла и ето тако је кренуло. Желео бих да се захвалим свим донаторима из Рокфорда, градића западно од Чикага, али и осталим донаторима из Хамилтона,Вашингтона, Аризоне, Атланте, Флориде, Аустралије. Мора се нагласити да су међу највећим донаторима били Американци који једноставно не знају за бол и патњу овог народа овде, тако да, кад су видели видео материјале које сам им представио, нису ништа питали, само колико треба”, каже за ТВ Мост Милош Комазец.

“Ја и Милош смо били цимери у средњој школи у Врању, ја сам живео у Босни, он у Хрватској и тако смо се у Дому нашли и видели да у том тренутку нама тада нико није могао да помогне, и сада када смо мало стали на своје ноге желели смо да нешто урадимо за децу, да им помогнемо”, рекао је Зоран Арсић.

Донација у виду спортске опреме вредна 4.500 долара намењена је за око 37 деце из Ранилуга и Сувог Грла, а сасвим је сигурно да ће им ови вредни поклони пуно значити.

“Ово ми се баш свиђа и срећна сам што смо дошли овде, све је супер и баш вам хвала”, речи су једанаестогодишње Даринке Томашевић из Сувог грла којима је изразила своју захвалност.

Подели на: