Најновије вести

Спречено изливање реке Приштевке у Угљару

У селу Угљаре код Косова Поља на кратко је дошло до изливања набујале реке Приштевке , након чега су реаговале екипе Јавних служби општине Грачаница , које су поставиле џакове како би спречиле даље изливање.

 

Тренутно је у Угљару ситуација стабилна, река Приштевка се повукла , а већих проблема на територији општине Грачаница нема. Потопљен је само надвожњак између Преоца и Лапљег Села где се иначе вода скупља приликом свих већих падавина”, каже директор Јавних служби општине Грачаница Владица Трајковић.
Након обилних падавина , ниво реке Грачанке је у великом порасту , па постоји опасност од изливања уколико се падавине наставе.
Трајковић истиче да су екипе на терену и да прате ситуацију.
Данас је стигло упозорење и из Агенције за заштиту животне средине у Приштини, а преносе приштински медији да постоји могућност од поплаве на подручју Приштине са околином и северним и источним деловима Косова.
Путем објаве на званичној веб страници, Агенција је предвидела да ц́е од данас у 12 сати бити поплава.
„Кише, које су почеле с највећим интензитетом у јутарњим сатима наставиће се током дана промењеним интензитетом, што у неким областима може изазвати поплаве. То се може десити у горњем току реке Лаб на подручју Приштине са околином и у северним и источним деловома Косова”, наводи се у објави.

Подели на: