уторак, 27. јула 2021. | 10:43

Срби из Америке и Канаде помажу КБЦ у Косовској

Клиничко-болничком центру у северном делу Митровице уручена је рачунарска и медицинска опрема, која је резултат акције Срба широм Сједињених Држава и Канаде.

 

У име учесника акције донацију је уручио Ђорђе Поповић, који је рекао да је она резултат вишемесечне акције, а све захваљујући дародавцима и подршци свештенства цркве Светог Ђорђа у Сан Дијегу, јавља Радио Контакт плус.

Милан Ивановић са представницима Срба из САД и Канаде
Милан Ивановић са представницима Срба из САД и Канаде
“Од новембра до марта месеца прикупили смо скоро 13.000 долара. Надам се да ће ова акција бити само први корак у ономе што наша заједница може учинити за Србе и здравствени систем на Косову и Метохији”, рекао је Поповић.

Милан Ивановић, директор КБЦ-а у Митровици, захвалио се на донацији и навео да ће она пуно значити у указивању још боље здравствене заштите пацијентима.

“Ми захваљујемо нашој браћи из Америке и свима онима који су учествовали у овој хуманој акцији. Наравно да ће нам ова помоћ веома много значити, посебно у електронском преписивању рецепата. Такође, ови медицински апарати – тензиометри поделиће се домовима здравља, болници и свим медицинским службама и помоћи ће у указивању још боље здравствене заштите нашим пацијентима”, рекао је Ивановић.

Донирана помоћ КБЦ-у у Митровици садржи – тридесет рачунара, пет ласерских штампача и педесетак тензиометара (апарата за мерење крвног притиска).

Подели на: