Најновије вести

Срби на северу КиМ 17. дан на барикадама, јутро мирно након синоћње пуцњаве у Зубином Потоку

Срби са севера Косова и Метохије су на барикадама 17. дан, захтевајући ослобађање противправно ухапшених Дејана Пантића, Миљана Аџића и Слађана Трајковића, повлачење специјалних јединица косовске полиције са севера покрајине и повлачење тајних спискова за хапшења Срба.

 

 

Синоћ је у Зубином Потоку дошло до пуцњаве у којој, како је Кфор потврдио, није било повређених, нити је причињена материјална штета. У саопштењу мисије Кфора наводи се да је пуцано у близини једне од њихових патрола.

“Сада проверавамо чињенице, а онда ћемо имати више вести о случају”, истакли су из Кфора.

Кфор је овим саопштењем демантовао наводе приштинских медија да су Срби напали јединицу те војне мисије, односно војнике из Летоније.

Косовска полиција је саопштила да није било напада на полицију у Зубином Потоку, нити је било размене ватре полиције са било којом групом.

Председник Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић састали су се са војним врхом, после чега је начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић кренуо за Рашку.

“Задаци које је добила Војска Србије и ја као начелник Генералштаба су прецизни и јасни, и биће спроведени у потпуности”, истакао је Мојсиловић и додао да је ситуација сложена и да захтева присуство Војске Србије дуж административне линије.

Приштина је јуче забранила српском патријарху Порфирију да уочи Божића оде у Пећку патријаршију.

Подели на: